Terug naar het overzicht

Grote finale Rijdende Popschool op CBS De Rank!

Dinsdag 31 januari is het dan zover: groep 5 (14.00 uur) en groep 6 (15.00 uur) geven een eerste presentatie met het nummer ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake! Ouders en overige belangstellenden zijn van harte welkom bij de presentaties in De Rank.


De bovenbouwleerlingen van CBS De Rank in Onstwedde hebben de afgelopen acht weken meegedaan aan een pilot popmuziek. Deze pilot is een bijzondere samenwerking tussen Kunstenschool ZG, De Rijdende Popschool en CBS De Rank om muziek binnen en buiten de school te stimuleren.

De eerste serie lessen leren de kinderen de instrumenten beter kennen en tijdens de tweede serie vormen ze een heuse band met zang, gitaar, slagwerk en keyboard. Indien de bands willen kunnen ze buitenschools blijven bestaan o.l.v. De Rijdende Popschool. In februari starten de kinderen van De Rank met een nieuwe lessenserie van acht weken.

Voor het project is geld toegekend vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen. Hiermee wordt tevens een lesbrief gemaakt, zodat het op andere scholen uitgevoerd kan worden. De pilot past heel goed binnen het landelijk beleid waarin muziekeducatie op basisscholen verankerd moet raken.

Scholen die interesse hebben in het project, kunnen contact opnemen met Yvonne de Laat van Kunstenschool ZG.