Nieuws

Op zoek naar invalleerkrachten

Na de zomervakantie hebben we veel mensen aangenomen die inmiddels werkzaam zijn op onze scholen. In verband met de gevolgen van de coronamaatregelen zijn we nog wel op zoek naar invalleerkrachten die tijdelijk een groep kunnen vervangen omdat de leerkracht zelf thuis zit te wachten op de uitslag van een test. Wil jij op onze invallijst geplaatst worden? Neem dan contact met ons op, zie hiervoor onze vacaturesite.

Vacature_invalleerkracht.pdf

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen

Corona: hoe zit het nu?

Omdat de richtlijnen rondom Corona  regelmatig veranderen en ook het testbeleid is aangepast, vindt u hieronder de rechtstreekse link naar het RIVM. Via de onderstaande link komt u op de website van het RIVM en kunt u lezen welke richtlijnen nu gelden. In de afgelopen maanden is gebleken dat er op deze site af en toe kleine wijzigingen doorgevoerd worden. Het is daarom belangrijk om deze site te raadplegen als u vragen heeft.
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen

 

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen

Opleiding voor zij-instromers

Zij-instroom in Beroep traject in het primair  onderwijs

Pabo en tweedegraads lerarenopleidingen

Heb je een HBO-opleiding of een baan in het onderwijs, maar ben je nog niet bevoegd? Met een Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) kun je in maximaal twee jaar een getuigschrift behalen. Hiermee ben je bevoegd om les te geven in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs.

Voor een Zij-instroom in Beroep traject (ZiB) doe je eerst een intakegesprek bij de lerarenopleiding en een geschiktheidsonderzoek. Het geschiktheidsonderzoek is een assessment waaruit blijkt:

  • of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan;
  • of je binnen 2 jaar een bevoegdheid kunt halen;
  • welke aanvullende scholing en begeleiding je nodig hebt.

Wanneer je geschikt bent om direct les te geven en binnen twee jaar je bevoegdheid kunt halen, krijg je een scholingstraject op maat. Je rondt dit traject af met een bekwaamheidsonderzoek.

Ook als je al bevoegd bent voor een bepaald vak, maar les wilt geven in een ander vak, kun je in aanmerking komen voor een Zij-instroom in Beroep traject (ZiB). Daarmee kun je bijvoorbeeld de overstap maken van het voortgezet onderwijs naar het basisonderwijs, van het basisonderwijs naar een voortgezet onderwijs tweedegraadsopleiding en van mbo naar voortgezet onderwijs of basisonderwijs.

Voor aanmelding van dit traject verwijzen we je door naar de website van Stenden Hogeschool, www.nhlstenden.com.

 

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Nieuwsberichten aan het laden...