Nieuws

Nominatie voor conciërge Wim Scheper CBS De Rank

Uit de Kanaalstreek:

ONSTWEDDE

Wim Scheper is in de race om de beste conciërge van de provincie Groningen te worden.

door Paul Abrahams

De 49-jarige inwoner van Onstwedde is namelijk doorgedrongen tot de finaleronde. Tien conciërges staan nog op de lijst om de titel in de wacht te slepen.

De voormalige loodgieter is sinds drie jaar conciërge van het Ubbo Emmius in zijn woonplaats, maar verricht ook allerhande werkzaamheden voor basisschool De Rank en de peuterspeelzaal die in hetzelfde gebouw zijn gehuisvest. Hij is ook 14 jaar conciërge geweest van de Baldakijn in Stadskanaal.

"Een prachtige baan", glundert Wim die is aangemeld voor de verkiezing door scholieren van Ubbo Emmius in Onstwedde. "Geen dag is gelijk", vervolgt hij. "Er is elke keer weer veel te doen. Van het inkopen van de artikelen voor de lunch tot het opnemen van de telefoon, van het voorbereiden van vergaderingen tot uiteenlopende schoonmaakklussen. En niet te vergeten: het onderhoud. Er is altijd wel ergens iets kapot of een storing die opgelost moet worden."

Binnenkort worden op school opnames gemaakt en krijgt Wim Scheper de gelegenheid om zich te promoten voor de camera. Vervolgens kan gestemd worden.

Binnenkort meer informatie in De Kanaalstreek over de verkiezing van de conciërge van de provincie Groningen.

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen

Leerlingen Anne de Vries doneren aan Gezinshuis

Leerlingen Anne de Vries in actie voor Gezinshuis Zwijnestein in Stadskanaal

Bijgaand bericht staat op de site van de Kanaalstreek

STADSKANAAL

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Anne de Vries school hebben met veel enthousiasme kinderpostzegels verkocht.

Een gedeelte van de opbrengst mag worden geschonken aan een goed doel in de regio. De keuze is gevallen op Gezinshuis Zwijnestein. Aan de rand van de Parkwijk staat een boerderij waar 'kinderen worden opgevangen die niet meer bij hun vader en moeder kunnen wonen'.

De cheque ter waarde van 733 euro en vijf cent is door directeur Edo Meerholz van CBS Anne de Vries uitgereikt aan Jacqueline Langras en Elbert Sonnevelt van Gezinshuis Zwijnestein.

Dierentehuis Ter Marse in Stadskanaal krijgt binnenkort een cheque van 300 euro. Dat geld is door de leerlingen ingezameld tijdens een sponsorloop.

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen

Nieuwe directeur CBS De Hoeksteen

TER APEL – Basisschool De Hoeksteen in Ter Apel heeft een nieuwe directeur. Per 1 januari 2019 stuurt Natasja Smit het team met frisse energie en drijfkracht aan.

Natasja Smit (47 jaar) was voorheen werkzaam bij Stichting Primenius als groepsleerkracht en als bovenschoolse leerkracht-specialist ICT & Didactiek.
Afgelopen december nam ze afscheid van Primenius en van de school waarop ze de afgelopen jaren lesgaf, de Vredeveldschool te Assen.

Op CBS De Hoeksteen wacht haar een mooie en nieuwe uitdaging. Smit heeft in de afgelopen maanden vanaf de zijkant al een beetje kunnen meekijken en kennis kunnen maken met het team en de leerlingen. Deze tekst is afkomstig van de website van Westerwolde.actueel. Wilt u de hele tekst lezen, kijk dan op onze facebookpagina van Scholengroep Perspectief.

 

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Nieuwsberichten aan het laden...