Nieuws

Voorjaarsvakantie

In de week van 18 tot en met 22 februari hebben alle scholen vrij in verband met de voorjaarsvakantie. Ook het bestuusrbureau is deze week gesloten.

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen

Deelname Future 4 Kids

Het bedrijfsleven en het onderwijs in de Kanaalstreek werken nauw samen om kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met allerlei vormen van techniek. Zij doen dit in het platvorm Future 4 Kids,dat hier apart voor is opgericht.Vanuit het onderwijs participeren naast Ubbo Emmius, Stichting Opron en Primenius ook onze Scholengroep Perspectief.

Een mooi voorbeeld van een activiteit om jongens en meisjes te interesseren voor techniek is de zogeheten Lego League.

Leerlingen van de groepen zes en acht van onze scholen CBS Het Mozaïek, CBS Maarsborg en SBO Baldakijn gaan in de komende maanden enkele uren per week aan de slag om een robot te bouwen die uiteenlopende opdrachten moet uitvoeren en waarbij verschillende obstakels moeten worden overwonnen.

De officiële kick-off is binnenkort. Op 29 mei vindt in het gemeentehuis een afsluitende bijeenkomst plaats. Vele honderden leerlingen houden dan een presentatie. Dat wordt op voorhand een boeiend spektakel.

Leuk om te vermelden is dat de houten bakken waarin de robots uiteindelijk hun missies moeten gaan uitvoeren, zijn gemaakt door leerlingen van Ubbo Emmius locatie Praktijkonderwijs aan de Gelderselaan in Stadskanaal. Afgelopen vrijdag zijn de eerste exemplaren afgehaald door vertegenwoordigers van verschillende scholen. Op de foto staan o.a. Margreet Mulder (CBS Mozaïek), Henk Mik (SBO Baldakijn) en de klusjesman van de vereniging Martin Smit. Zie ook het bericht  hierover in de Kanaalstreek.

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen

Meeme Wever in jury Voorleeswedstrijd gemeente Stadskanaal

Deze maand worden de regionale voorrondes gehouden van De Nationale Voorleeswedstrijd. Alle schoolkampioenen in de gemeente Stadskanaal doen hun best om een plek in de provinciale finale te bemachtigen. Deze voorronde wordt georganiseerd door de bibliotheek in Stadskanaal op 12 februari om 19.00 uur. De deelnemers van de 10 deelnemende basisscholen gaan een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek. De jury bestaat uit burgemeester Froukje de Jonge, ​directeur-bestuurder Meeme Wever van Scholengroep Perspectief ​en regiomanager Alian Spelde van Biblionet Groningen. Na de voorrondes volgen er nog 2 halve finales tot de provinciale finale op vrijdag 19 april in cultuurcentrum van Berensteyn in Veendam. De landelijke finale is tenslotte op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen. We wensen alle deelnemers heel veel succes!!

Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen
Nieuwsberichten aan het laden...