Terug naar het overzicht

Projectweek Kunst en Cultuur van start

Op 23 maart is in CBS De Rank de jaarlijkse projectweek Kunst en Cultuur weer van start gegaan! Vorig jaar stond deze in het teken van muziek en dans, dit jaar gaan we aan de slag als beeldende kunstenaars. In deze week krijgt iedere groep een workshop onder leiding van een kunstenaar. 

Beeldende kunst omvat een heleboel: zo zal een groep met graffiti aan het werk gaan, gaat een andere groep schilderen en gaat nog weer een groep iets met foto's doen. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar het eindresultaat!

Alsof dat nog niet genoeg is, gaat elke groep in de projectweek zich verdiepen in een beroemde kunstenaar. Het leven en het werk van die kunstenaar zullen uitgebreid besproken worden en de leerlingen zullen zelf een werkstuk gaan maken in de stijl van die kunstenaar. Voor een indruk kun je hier een kijkje nemen.

Oer een paar weken kun je het eindresultaat zelf bekijken in een online museum. In dat museum kun je het kunstwerk van je eigen kind aanschaffen op een beker, een wenskaart, een placemat en nog veel meer! Een deel van de opbrengst van de museumwinkel gaat naar Het Jeugdcultuurfonds. Meer informatie volgt!