Terug naar het overzicht

Deelname Future 4 Kids

Het bedrijfsleven en het onderwijs in de Kanaalstreek werken nauw samen om kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met allerlei vormen van techniek. Zij doen dit in het platvorm Future 4 Kids,dat hier apart voor is opgericht.Vanuit het onderwijs participeren naast Ubbo Emmius, Stichting Opron en Primenius ook onze Scholengroep Perspectief.

Een mooi voorbeeld van een activiteit om jongens en meisjes te interesseren voor techniek is de zogeheten Lego League.

Leerlingen van de groepen zes en acht van onze scholen CBS Het Mozaïek, CBS Maarsborg, CBS De Zandtange en SBO Baldakijn gaan in de komende maanden enkele uren per week aan de slag om een robot te bouwen die uiteenlopende opdrachten moet uitvoeren en waarbij verschillende obstakels moeten worden overwonnen.

De officiële kick-off is binnenkort. Op 29 mei vindt in het gemeentehuis een afsluitende bijeenkomst plaats. Vele honderden leerlingen houden dan een presentatie. Dat wordt op voorhand een boeiend spektakel.

Leuk om te vermelden is dat de houten bakken waarin de robots uiteindelijk hun missies moeten gaan uitvoeren, zijn gemaakt door leerlingen van Ubbo Emmius locatie Praktijkonderwijs aan de Gelderselaan in Stadskanaal. Afgelopen vrijdag zijn de eerste exemplaren afgehaald door vertegenwoordigers van verschillende scholen. Op de foto staan o.a. Margreet Mulder (CBS Mozaïek), Henk Mik (SBO Baldakijn) en de klusjesman van de vereniging Martin Smit. Zie ook het bericht  hierover in de Kanaalstreek.